Å fikse eller kjøpe ny mobil?

I dag har de fleste mobiltelefoner store glass-skjermer, noe som betyr at det ikke skal så mye til før mobilen knuser. Hvem har vel ikke opplevd at telefonen går i bakken i et uoppmerksomt øyeblikk? Det er heller ikke uvanlig at telefonens batteri blir dårligere med tiden. Spørsmålet er – skal du kjøpe ny mobil?Mange velger å bruke mangfoldige tusen på ny telefon så snart den «gamle» viser tegn til skade eller mangler. Dette er ofte unødvendig, da det som regel er langt billigere å fikse telefonen. Det er nemlig fullt mulig å bytte ut den gamle, knuste mobilskjermen, og det tar som regel ikke lang tid heller.

Reparere selv eller levere til verksted?

Dersom du ønsker å bytte ut f.eks. skjerm eller batteri på telefonen din, anbefales det å gjøre dette hos et autorisert verksted. Dersom du gjør dette, vet du at mobilen er i trygge hender. Dessuten vil ikke garantien du eventuelt har på telefonen gjelde lenger dersom du reparerer den selv.Det er imidlertid fullt mulig å gjøre jobben selv, men da bør du være klar over at et lite feilsteg kan gjøre vondt verre. Du bør med andre ord ha litt teknisk kunnskap før du prøver deg på reparasjon hjemme. Det koster gjerne litt mer å få det gjort profesjonelt, men det er verdt det.

Hva med å kjøpe ny mobil?

Dersom du synes at den knuste mobilen din ikke er verdt å reparere, kan det selvfølgelig være et alternativ å kjøpe en splitter ny telefon. Dette er spesielt aktuelt dersom mobilen som er ødelagt var gammel i utgangspunktet. Mobiler har som kjent begrenset levetid, og det er ikke alt en reparasjon kan fikse.Dette gjelder spesielt dersom du har sølt væske på telefonen din, som brus, eller har mistet telefonen i vannet. Da er det ikke alltid mulig å reparere den – selv om det går i enkelte tilfeller. Hør med ditt nærmeste autoriserte mobilverksted. Kanskje du kan spare noen tusenlapper ved å velge reparasjon?