Oppleve Formel 1 på Autódromo José Carlos Pace

Racerbanen Autódromo José Carlos Pace, ofte kjent under sitt tidligere navn Interlagos, står i år for nest siste runde av Formel 1 mesterskapet.

Hvert år braker det løs blant verdens beste racerførere på denne populære banen i São Paulo. Denne byen er et hjem til monumenter, parker og museer som Latin American Memorial, Ibirapuera Park, Museum of Ipiranga, São Paulo Museum of Art og Museum of the Portuguese Language. Vil du oppleve Formel 1 i São Paulo, les mer her.

Spenning og siste sjanser

Som et av de siste racene i året, står São Paulo Gran Prix som en av de siste mulighetene. Her må førerne vise seg fram og kjempe om hvor de ender opp i mesterskapet. Et race kan bety forskjellen på flere millioner kroner, ikke bare for førerne, men også for lagene de kjører for.

I tillegg er São Paulo en av kun tre løp som har sprint race formatet. Det vil si at etter en vanlig kvalifisering gjennomføres det et sprint race løp. Sprint racet avgjør hvilken startposisjon førerne starter fra, og utføres likt som et vanlig løp, bare kortere. Det betyr at man får to løp for prisen av én – men det betyr også høyere risiko for førerne, mer drama, og mer fart og spenning.