Blogg vs nyhetsarkiv – Hva er forskjellen?

Mange selskaper ønsker å opprette en blogg, en nyhetsseksjon eller til og med begge deler på nettstedet sitt. Utfordringene kommer når de ikke helt klarer å skille mellom bruken av disse to. Kanskje kommer ikke budskapet til selskapet eller «bloggeren» korrekt frem, fordi den blir forstyrret av nyhetsarkivet, eller omvendt. Det er vanlig for mange å velge en blogg rett og slett fordi “blogg” er et «buzz»-ord, men det er viktig å vite forskjellen mellom de to, og hvilke valg som er riktig for selskapet. I tillegg bør man vite hvilket valg som vil ha best effekt.

news_366490265

Tenk på budskapet og mottakeren

Nyhetenes del på nettstedet ditt bør være en saklig tidslinje av hva som skjer i din bedrift. Det er der du kunngjør detaljene og er svært spesifikk på hva som skjer i din bedrift. Dette kan være alt fra å introdusere nyansatte, dele kommende arrangementer, eller endringer i tjenesten eller produkttilbud. Du kan tenke på nyhetsseksjonen som et område for pressemeldinger. Bare sørg for å presentere din bedrift på den måten du vil at folk skal tenke på deg. Er du fortsatt i tvil, bør du lete litt på nettet og se etter gode eksempler på et interessant nyhetsarkiv.

Bloggen

Bloggen er ikke et nyhetsarkiv, men et sted hvor du deler kunnskap. En blogg fungerer også som en plass for å diskutere temaer som er relevante for din bransje, ikke bare din bedrift. Dette området av nettstedet ditt tillater deg å være en sterk leder i din bransje og alltid bør oppmuntre åpen dialog og integrasjon på tvers av sosiale plattformer. I bloggen kan du dele dine tanker, meninger og vurderinger på en rekke emner, bare sørg for å holde det interessant og relevant for din kundegruppe.